6.08.2005 г., 16:16 ч.

Самотник с мече 

  Поезия
697 0 1

Самотник с мече

 

Спя в кашонче на улица пуста
и самотно сгушено чувам
как минувачи монети ми пускат,
но вътрешно аз се бунтувам.

Сърцето ми касичка не е
то иска внимание, ласки,
то толкова силно копнее
за лица зад свалените маски.

И тъй минават ми дните
свит в кашон с дрехите мръсни
хората пускат ли пускат парите,
а на лицата им свитите устни.

Веднъж, както стоях си
дойде при мен малко момче
Усмихнато попита ме - Как си?
Искаш ли мойто мече?

Протегнах ръце към детето.
Прегърнах го силно тогаз.
През сълзи взех си мечето
и от радост плаках с глас.

© Скарлет Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??