18.10.2019 г., 6:43 ч.

Самоусъвършенстване 

  Поезия » Философска
486 2 2

Най-великият урок на живота е балансът.*

 

Ала нима! - питам се.

Дали съдържа само мъдрост?

Дали не е урок

от незавършена

книга?

 

Дали не е между

“да” и “не” балансът –

извор на съдбата -

за да обичаме първо

самите себе си?..

 

Eх ти, разнежена моя лира

по пътищата мои - незрими!

О стихийо, ти недей,

не те тълкувам!

 

Имаш доброта, идеали...

Имаш вяра и мечти.

Не гледай само с очите си,

сякаш като в плен

закърмен от

ума си!

 

И не се разпъвай там,

когато понякога е твърде тъжно!

Творческият ти поглед е облечен

в шепота на слово от цвят.

Остави, нека балансът

адски те боли!..

Ти създай

себе си!

 _____________________

* Нека се научим да се учим !

 

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Всеки има очи само за това, което може да понесе умът му. Всеки твой стих ме хвърля в дълбокото, задълго.
  • Твоята мъдрост винаги ме приземява...
    Благодаря ти за това стихотворение.
    Ще го запомня! Благодаря!
Предложения
: ??:??