7.03.2024 г., 19:47 ч.

Сапфири 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
143 0 2

Гледам си в далечината

тъй безстрашно

хоризонта се невижда

и макар да е опасно

аз живота си обричам

пътят си наричам

да води само във една посока

синевата на Земята

синята вода дълбока

 

Перлата сред простите мъниста

шипката сред драката тръниста

Ангел сред тълпата напориста

от сапфири по-изящна

бижуто във кутия прашна

Спасителят в бедата страшна

 

Моят Спасител ми изпраща

дар от синьото небе

дар син - като море

дар на изкупление

дар на избавление

© В. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Радвам се, че абстрактността на моето произведение е достигнала до теб
  • Малко е странно и ми хареса.
Предложения
: ??:??