СБОГОМ, ГОСПОЖО!
В първи клас научих
ченгелите безчет.
"Браво" аз получих
на този тесен ред.
А във втори клас
умножението аз
не можех да го смогна,
но госпожата ми помогна.
А пък в трети клас
имахме нов час.
Труден беше той,
кой да ми помогне, кой?
И веднага по "Човек и общество"
госпожата даде четиво.
И сега - в четвърти клас,
бързам да ви кажа аз:
Като чета това на глас,
изправена - пред всички вас,
че искам да я трогна -
госпожата, дето толкоз ми помогна:
И от клас на клас
уроци учих аз
с помощта на госпожата,
дето стопли ни сърцата!
Ех, тази госпожа,
колкото можа -
учеше ме мен
от ден на ден, от ден на ден...
И все пак - научи ме на много:
със държанието си строго -
на дисциплина ме научи...
"Който учи, той ще сполучи" -
А с тези поговорки поощряваше ме тя -
моята мила, мила госпожа!
Госпожо, ще ми липсвате и благодаря!
Ралица Костова
ПОСВЕЩАВА СЕ НА МОЯТА КЛАСНА - АНТОАНЕТА СТАМЕНОВА!!!
© Ралица Костова Всички права запазени
Поздрав!