Feb 22, 2011, 9:38 PM

Сбогом, госпожо! 

  Poetry » Other
2123 0 5

СБОГОМ, ГОСПОЖО!

 

В първи клас научих

ченгелите безчет.

"Браво" аз получих

на този тесен ред.

 

А във  втори клас

умножението аз

не можех да го смогна,

но госпожата ми помогна.

 

А пък в трети клас

имахме нов час.

Труден беше той,

кой да ми помогне, кой?

И веднага по "Човек и общество"

госпожата даде четиво.

 

И сега - в четвърти клас,

бързам да ви кажа аз:

Като чета това на глас,

изправена - пред всички вас,

че искам да я трогна -

госпожата, дето толкоз ми помогна:

И от клас на клас

уроци учих аз

с помощта на госпожата,

дето стопли ни сърцата!

 

Ех, тази госпожа,

колкото можа -

учеше ме мен

от ден на ден, от ден на ден...

И все пак - научи ме на много:

със държанието си строго -

на дисциплина ме научи...

"Който учи, той ще сполучи" -

А  с тези поговорки поощряваше ме тя -

моята мила, мила госпожа!

Госпожо, ще ми липсвате и благодаря!

 

Ралица Костова

 


ПОСВЕЩАВА СЕ НА МОЯТА КЛАСНА - АНТОАНЕТА СТАМЕНОВА!!!

 


 


© Ралица Костова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??