20.10.2011 г., 17:46 ч.

Сбогом къщичке 

  Поезия » Любовна
612 0 10

Сбогом къщичке... гнездо любовно,

няма вече да се върна аз...

Знам, след мен ще влезе друга

и ще чуваш нейния престорен глас.

Ще те хвали, че си хубава, уютна

и ще вижда любовта във теб...

Ти след мене ще си тъжна,

ще ти липсва мойта топлина и ред...

Аз съм ти оставила частица -

всяка вещ говори вместо мен,

липсва само моята искрица -

тя угасваше полека, ден след ден...

Понякога така се случва, мила,

за кратко бях под твоята стреха,

но скъпи споменчета тук съм свила -

дръвчетата... и цветната леха...

Ех, завинаги ще те запомня

и споменът във теб ще ме завръща,

и някога, ако съм аз бездомна -

то ти ще си мечтаната ми къща...

Една молба към тебе имам -

грижи се за стопанина и двора.

На прага ти последно спирам...

Дано да го прекрачват само Хора...

 

© Ирена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??