18.09.2011 г., 15:56 ч.

Сбогуване 

  Поезия » Друга
825 0 4

В студена тъма
на есенна вечер
кръжат
над дърветата
птици
преди бъдния
полет в нощта...
За раздяла
часът е дошъл,
за прощаване  
с родния край,
за бягство от
вятъра зъл...
Далечният юг
ги зове.
Ще литнат те
в необятното
синьо небе
и никой
няма да знае,
и никой
не ще разбере,
че птиците плачат,
когато за сбогом,
над гнездата си
пърхат с криле...
           
Дейзи Патън

© Дейзи Патън Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??