Sep 18, 2011, 3:56 PM

Сбогуване 

  Poetry » Other
821 0 4

В студена тъма
на есенна вечер
кръжат
над дърветата
птици
преди бъдния
полет в нощта...
За раздяла
часът е дошъл,
за прощаване  
с родния край,
за бягство от
вятъра зъл...
Далечният юг
ги зове.
Ще литнат те
в необятното
синьо небе
и никой
няма да знае,
и никой
не ще разбере,
че птиците плачат,
когато за сбогом,
над гнездата си
пърхат с криле...
           
Дейзи Патън

© Дейзи Патън All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??