Ти си тръгваш. След тебе не роня сълзи.
Ще те помня - вече го знам.
Но усмивката ми за сбогом ти запази.
А аз някак ще се справя и сам.
Да, обичам те - ала ти не желаеш любов.
А какво точно - не зная аз.
Всичко да направя за теб бях готов.
Всичко за теб - и за нас.
Губиш, мила - а аз си оставам неразбран.
Не, не чуваш моите слова.
В мен гори един порив - чист и голям.
Но за теб не е важно това.
Ето, идва часът - казваш ми "сбогом" ти.
И си спомням - как оцелях.
Зная, времето ще мине. То бързо лети.
Ала няма в мен мъка и страх.
Но дори и след това мен да ме заболи -
съдни думи не ще изрека.
Помня с тебе какви сме си били....
И не ще се от теб отрека.
Аз си тръгвам вече - а ти оставаш тук.
Това не бе обичаен копнеж.
Запомни - теб не ще те така обича друг.
Но накрая ще го разбереш.
© Стефан Янев Всички права запазени