7.06.2009 г., 10:34 ч.

Сбогуване 

  Поезия » Друга
3307 0 3

И днес е ден - както всички други.

Ден, но не какъв да е!

Днес  сме вече по-големи;

отгледани от майчини ръце.

 

Окрилени от бащината обич,

гордо сме вървяли ний навред

и сега сами със нашта орис

смело ще вървим напред.

 

До днес ний срещахме зората

заедно по класните си стаи

и днес сме заедно, щастливи,

но за последно е това, другари.

 

Днес с букетите в ръка

пред класните ръководители стоим

и за всичко, що са сторили за нас,

ний най-сърдечно им благодарим!

 

"Сбогом" помежду си ний ще кажем

и всеки ще тръгне по своя път.

Сами със трудностите ще се борим,

за да намерим своя свиден кът.

 

Ще се срещнем вероятно след години

и смело ще си подадем ръка.

Ще се наречем ли отново ученици?

Ще се наречем ли пак деца?!

 

Този ден ще е другарската ни среща

за спомени и преживяното ни досега.

Ще си кажем кой как, къде живее

и с кого споделя своята съдба.

 

Раздялата за нас ще бъде тежка,

че тез години са най-хубавите ни.

И не случайно светът ги е нарекъл:

"ученическите - златни дни"...

 

Сбогом, приятели, другари...

Сбогом, учители добри...

Ний дните ученически ще помним -

ще ги помним чак до старини!

© Люси Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Здравейте,тази година завършвам 12ти клас и ми трябват стихове за раздялата с учителите ми.Ще съм Ви много благодарна ако ми помогнете.Благодаря Ви предварително.
  • много чисто и истинско чувство...
    струи топлота...
  • Много красиво!
    Много истинско!
Предложения
: ??:??