1.01.2019 г., 9:38 ч.

Сбогуване със старата година 

  Поезия » Друга
452 0 1

Отива си годината. Не беше лоша.
По-малко плаках, повече се смях.
Не спастрих пукнат грош, обаче
с приятели добри богата бях.

В градината ми розите цъфтяха,
черешата отрупана бе с плод.
Врабчета и гугутки пак летяха,
крадяха косове смокините. Живот!

И няма от какво да се оплача.
Децата ми са здрави и добри.
А внучето расте. И само в здрача
понякога сърцето ме боли.

За Новата година моля, Боже,
да бъдем здрави! Да оженя син.
Да посадя бадем. И ако може,
все тъй обичана да съм. Амин !
 

© Здравка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??