12.12.2020 г., 16:14 ч.

Сбъднат сън 

  Поезия » За деца
850 2 6

 

 

Мрачно, мокро, дъжд ръми, 
стелят се мъгли навън. 
На детето му се спи, 
вече време е за сън. 

 

Ляга Мимето да спи 
и сънува чуден сън. 
Върху старите липи 
сняг натрупал е отвън. 

 

Баба Зима с одеяло 
къщичките е покрила!
Всичко е красиво, бяло, 
меко, нежно, като свила!

 

На пързалката щастливи 
радват се безброй деца, 
всички весели, игриви 
и с усмихнати лица!...

 

Слънчев лъч с целувка топла 
нежно бузката погали. 
Някъде врата се хлопна. 
Всички бяха се наспали. 

 

Тя събуди се и ето, 
бързо мина по килима 
и погледна вън, където 
чакаше я Баба Зима. 

 

Николай Димов

© Николай Димов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Сбъднат сън »

5 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??