14.06.2017 г., 21:11 ч.

Сбъдната мечта... 

  Поезия » Философска, Свободен стих
667 2 5

Сбъдната мечта...

 

Още, още от както се помня

обичам, обичам да пея...

Още, още от малка обичам...

да танцува във мен дъжда.

 

Обичам нотите му да капят

по прозореца и да го отварят.

И ръцете ми да се протягат...

да ги докоснат, да ги прегърнат...

 

Още оттогава мечтая, мечтая...

гласът ми така да ги докосне...

Със сърцето и вдъхновението си...

и болките им да се усмихнат....

 

От тогава и за миг не съм спряла...

на дъжда да се възхищавам...

как пречиства светът и душите..

 

Човек не мечтае само като дете...

от перлите му да направи колие...

да си направи крила и да полети...

 

Днес отново лицето си откривам...

щастлива, че цялата ме измокри....

Днес отново душата си оставям...

дъждът да ми я върне с песен....

 

Но никога не съм си представяла...

как пеейки, заплаквам от радост...

само заради звука на някой акорд...,

който ми шепти - сбъдната мечта...

 

 

 

 

 

 

 

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

Благодаря от цялото си сърце... :)

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви от дъното на душата!!!
  • " човек не мечтае само като дете"

    Дълбоко, замислящо, чувстващо, много красив е този акорд...
  • Много красиво, дъждовно и напевно! Поздрави, Лили!
  • Красиво е, Лили.! Поздрави!
  • Красиво, дъждовно, музикално и усмихнато! Поздрави, Лили! Ти знаеш, че и аз обичам дъжда и обожавам да пея.
Предложения
: ??:??