3.04.2008 г., 21:09 ч.

Сбъдване 

  Поезия » Любовна
622 0 18
Докато ти жадуваш мойто тяло,
аз пия ласки от очите ти.
Сега и половинката е цяло,
в дланта притиснала сърцето ми.
Полюшват облаците светли
надеждите на птичите криле,
разцъфнали са вече люляците,
омайни под щастливото небе.
Изричат устните ти мойто име
с копнения, изгарящи кръвта,
сънувания шепнат дланите
в косите ми сред сто слънца.
Със многоточията на звездите
една далечна,  синя светлина,
зове ни с блясъка в очите
и ни люлей  на влюбена вълна.
Посоките сами намират ветровете.
И пурпурът на залеза немее. 
Докосването свято на душите
в една звезда красива се светлее.

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??