17.09.2017 г., 10:41 ч.

Се раѓам еднаш во сто години 

  Поезия » Философска
449 0 3

Се раѓам еднаш во сто години 
да си го славам името 
да бидам посебна
да се огледуваат планините во моите очи
да спие сонот во сенката на долината
да молчам 
и да редам бисери околу вратот.
Еднаш во сто години се раѓам
и немам живот за грешки 
имам само грешки за поправање
и сеќавања на гранките од летото. 

Се раѓам еднаш во сто години
и живеам вечно со душа оставена меѓу корици. 
 

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??