27.01.2012 г., 11:18 ч.

Сексът и гладът 

  Поезия » Друга
1475 0 27

СЕКСЪТ И ГЛАДЪТ

 

Естествен мургав тен.

Косата ù е черна.

Живее ден за ден.

Обича ефимерно.

 

Пристегнат минижуп.

Чорапи на решето.

Навънка - кучи студ.

Гротеска, общо взето,

 

е тя и тоя хал,

лишен от капка смисъл.

Завива в своя шал

живота си вмирисан.

 

И своите очи,

в които няма нищо.

Ни музика, лъчи...

Един лъч само скришно

 

проблясва в късен час,

когато се завръща

и чува детски глас

в прихлупената къща.

 

Детето не заспива,

то чака своя лъч.

А мама го прикрива

и дави в капки злъч.

 

Защото онзи срам

не е съвсем изчезнал.

Гори, догаря там -

в душата ù заседнал.

© Алина Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??