22.11.2023 г., 11:25 ч.

Селфи с градския идиот 

  Поезия
169 3 4

СЕЛФИ С ГРАДСКИЯ ИДИОТ

 

... фентъзи, реал – и примитив,

три в едно, аз – вашият Валери,

чудя се защо съм още жив? –

и какво светът във мен намери,

в скучните ми рими на кило,

тях защо ли Господ ми ги сипе? –

в трите бири, в тъпото мерло,

дето си го смуча сам на припек,

в морното ми тяло на старик –

братец на египетските мумии,

в думите на български език –

с тях поне разтягам ви локуми,

 

в книгите, които съм прочел,

в книгите, които съм написал? –

никой не успя с бодлива тел

да залости светлата ми мисъл,

под дъжда – скиталец без чадър,

вечно влюбен в невъзможни елфи,

толкова наивен и добър,

дайте да се щракнем в миг на селфи! –

в тъй несъвместимия живот

сред пари, облаги – и заслуги,

даже да изглеждам идиот,

здрасти! – като мене няма други.

© Валери Станков Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??