4.08.2022 г., 17:34 ч.

Селския живот 

  Поезия » Пейзажна, Гражданска
205 0 0

Ставащото сутрин слънце огря синьото небе,

през полето минаха коне,

веселите хора готвиха храна,

работата започва в седем сутринта,

камбаната удари точно в осем,

мирисът на топъл хляб се носи,

в дванадесет всички се събират за обяд,

топъл хляб, сервиран от красива девойка

и ракия, носена от баба Стоянка,

после отиват да жънат поле

тримата братя, яхнали коне,

а вечерта седнали на маса кръгла носеха месото прясно,

започна веселба, животът в селото утихна чак в десет през ноща. 

© С Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??