4 авг. 2022 г., 17:34

Селския живот 

  Поэзия » Пейзажная, Гражданская
210 0 0

Ставащото сутрин слънце огря синьото небе,

през полето минаха коне,

веселите хора готвиха храна,

работата започва в седем сутринта,

камбаната удари точно в осем,

мирисът на топъл хляб се носи,

в дванадесет всички се събират за обяд,

топъл хляб, сервиран от красива девойка

и ракия, носена от баба Стоянка,

после отиват да жънат поле

тримата братя, яхнали коне,

а вечерта седнали на маса кръгла носеха месото прясно,

започна веселба, животът в селото утихна чак в десет през ноща. 

© С Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??