25.08.2015 г., 17:33 ч.

Селският казан 

  Поезия » Хумористична
680 0 10

Селският казан

 

Откраднаха ни медния казан —
на селото последната светиня.
Но мъката не се теши с айрян
(с казана и ракията замина.)


Купешката е скъпа и менте,
и някакъв акциз е бил наложен.
В Европа са направили картел,
цената там е вдигната безбожно.

 

Пък селото далеч е от града
и живите са точно шепа хора.
Ракийката ни пази от беда —
без нея се живее нанагорно.

 

Жените са свадливи и мълчат,
мъжете без ракия все пустосват.
Животът, Боже, без казан е Ад,
вода не пием — била смъртоносна.

 

Събрахме се на селския мегдан
и всеки бе нарамил тежка сопа.
Дори да ни затворят във зандан,
казана ще си върнем от Европа.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??