8.06.2017 г., 23:58 ч.

Селянката 

  Поезия » Философска
328 0 0

Селянката

 

Селянката сутрин става рано,

за да издои козата,

след това си почива докато закусва.

После копае малко в градината

след това приготвя обяда за двама

/ако дойде някой/

след това си почива докато обядва

после копае в градината

а преди вечеря издоява козата

след това си почива докато вечеря

после сяда пред телевизора и заспива

когато децата и се обадят и я питат

какво прави тя сънено им отвръща

добре съм гледам филма

и после заспива

защото сутрин трябва да става рано

за да издои козата

 

Когато е студено или вън вали

тя в стаята плете

или пък шие ръкоделие

в календара и отсъства "седми ден"

а в речника и думата безделие.

© Mihail Smit Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??