16.12.2010 г., 11:36 ч.

Сенки на прелетни птици 

  Поезия » Друга
1016 0 20

Ще измия ръцете ти -

сенки на прелетни птици,

отлетели на юг да избягат от лютата зима.

Ще помилвам косите ти,

с цвят на узряла пшеница,

недочакала морни жътвари на щедрата нива.

 

Ще целуна очите ти -

извори - бистри, планински,

от които се стичат игриви потоци напролет.

Ще попия сълзите ти -

болка и страх притаили,

за да вярваш в мечтите си - щом си готова за полет.

© Яким Дянков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??