8.03.2014 г., 11:24 ч.

Сенокос е 

  Поезия » Бели стихове
1328 0 7

                                               Сенокос е.

                                               Прибоят

                                               на тревите глъхне.

                                               Щурците 

                                                                      бягат

                                               с песента си...

                                                    Звезди, бледнеят,

                                                луната вехне.

                                            ... от изток

                                                слънцето 

                                                небето пали...

                                            ... и потръпва планината 

                                                под

                                                огнената стряха.


                                                Сенокос е.


                                                 Чернобели птици,

                                                 над хоризонта 

                                                 кръгове

                                                 рисуват...


© Милко Кънчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??