15.09.2008 г., 0:28 ч.

Серенада 

  Поезия » Любовна
458 0 4
Серенада

Свири, щурче, свири ми тази нощ,
направи ми чудна серенада,
че срещнах, щурче, моята любов,
моята най-голяма съдбовна награда!

Свири, щурче, че някой ме обича,
че за мен си мисли в този час,
свири, защото искам да извикам,
че най-щастливата съм аз!

Срещнах любовта от моя сън,
свири ми песен весела красива,
нищо, че се свечерява вън,
ти свири за мен, че съм щастлива!

Свири, че искам да запомня тази нощ,
в тази нощ ще бъда с любовта,
ще съм принцеса в приказен разкош,
ще бъда истинска жена!

Но ти не спирай, а свири, щурче,
да разбере светът, че днес празнувам
и когато дойде моето момче,
свири с него да танцувам!

А сега забави твоята цигулка,
че с нещо скъпо се прощавам,
че утре сутринта ще бъда булка
и за самотата аз ще се венчавам...

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви! Тъжно е когато така се получава, но аз тайно много се възхищавам на силата на лирическата героиня!

    Мири, наистина би било прекрасно, пожелавам ти го и на теб!
  • Напомня ми за една песен-"Свири,свири щурче"..
    Много нежно и съкровено...А представи си,ако наистина всички щурчета свирят на твоята сватба..Ще бъде прекрасно
  • Много нежно и интересно...Поздрав!!!
  • Много хубав стих!
Предложения
: ??:??