27.07.2007 г., 21:58 ч.

Сестра 

  Поезия
924 0 2
 

И ето, ти си тръгна,

събра си целия багаж,

на вратата ме прегърна

и ми каза - аз оставам твоята сестра!



Замина на стотици километри,

там, при твоята съдба.

Да търсиш щастие

и любовта!



И казваш, че нещата все са същите

и че аз съм още малката ти сестра.

Но времето минаваше, летеше,

а ти не звънеше все така.



И намираш все по-често извинения,

не идваш вече все така.

А в мен връхлитат мисли -

„Това не е моята сестра!"



И цял живот се опасявах,

че ще дойде някога и този ден.

И ще седим аз и ти една до друга

и ще бъда с непозната, седнала до мен.



Кръвта родетна ще ни свързва

и ще е достатъчно това.

И сестрата твоя аз ще бъда...

но по протокол, просто ей така...!

© Александрина Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??