1.10.2013 г., 22:19 ч.

Сезон 

  Поезия » Пейзажна
863 0 18

 

Привършва карнавалът на дъжда,
пантомимата на пръстите притихва...
В далечината - загърбили сезона на усмивките -
светкавици оранжеви кръжат.
Настъпва нощ...
След нея с натежал клепач -
размества бавно облаците сиво утро,
в душата му кънти надеждата, че утре
денят ще бъде слънчев и голям...
Пропяват птиците с премръзнали гърла,
в гнездата репетират позабравените трели,
но в миг замлъкват -
недовършили диезите,
навън отново заваля...

 

 

Честит Ден на поезията и музиката, приятели!

 

 

 

 

 

© Красимир Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??