21.05.2017 г., 17:42 ч.

Сезоните на Живота 

  Поезия » Философска
304 0 0

                                                     Сезоните на Живота

 

Пролетта е началото, една красота,

началото сякаш на живота човешки.

Ражда се човек, започва един живот,

Разцъфва с красивите си цветове,

всичко истинско е и чисто това е дете!

 

Лятото е хубаво, топло изпълнено с живот.

То всякаш е младостта на човека.

Младост изпълнена с вяра и надежда една,

да стане някой, да срещне любовта!

 

Сезонът си отминава както живота,

идва Есента,красива с малко тъга!

Става по мъдър и зрял човек,

Създава семейство,деца ,негови чеда,

отглежда ги възпитава ги в ценностите от някога!

 

Есента и нейната красота си отива,

идва Зимата, сякаш природата загива.

Но и при нея има красота, бяла тишина!

Настъпва студена и мразовита Сега,

сякаш краят на живота на човека.

Това е кръговрата на живота и природата!

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??