Сезоните на Живота
Пролетта е началото, една красота,
началото сякаш на живота човешки.
Ражда се човек, започва един живот,
Разцъфва с красивите си цветове,
всичко истинско е и чисто това е дете!
Лятото е хубаво, топло изпълнено с живот.
То всякаш е младостта на човека.
Младост изпълнена с вяра и надежда една,
да стане някой, да срещне любовта!
Сезонът си отминава както живота,
идва Есента,красива с малко тъга!
Става по мъдър и зрял човек,
Създава семейство,деца ,негови чеда,
отглежда ги възпитава ги в ценностите от някога!
Есента и нейната красота си отива,
идва Зимата, сякаш природата загива.
Но и при нея има красота, бяла тишина!
Настъпва студена и мразовита Сега,
сякаш краят на живота на човека.
Това е кръговрата на живота и природата!
© Валентин Миленов All rights reserved.