20.11.2009 г., 13:22 ч.

Сезонна тъга 

  Поезия » Друга
729 0 3

Звънливи тонове на падащи листа -

в небето пламна огън.

Идва бавно, мудно есента,

като забравен детски спомен.

 

Вдън земя отлитна врявата,

птичите сърца изстинаха,

в душите ни остана вярата,

че бързо ще отмине зимата.

 

Всичките цветя, обидени,

на фона на червеното са посивели.

Сърцата, във ограничение погинали,

сенки есенни са сплели.

 

И тъмно е отвън и вътре,

огънят замръзва бавно.

Мечтите ни, оставени за утре,

изпращат ни писма от лятото.

© Николета Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??