Събуждам аз гората
и Мечо, и цветята.
Ей, пак от юг далечен,
в пуловер бял облечен,
пристига щъркът в полет
при мен - вълшебна _______ .
Гора - в зелена премяна,
топли ни слънце засмяно.
Отглеждат зърно нивята,
злато люлеят житата.
Чайки се реят във ято.
Ето ме - жаркото _____ .
Ту слънце прогрее, ту дъжд
ще плисне над теб изведнъж.
Я виж как плачат листата,
с килим застилат земята.
Заглъхва птичата песен.
Аз идвам - златната ______ .
Кажете, аз мога ли тук
гора да покрия с памук?
В поле с дебело одеяло
да стопля зрънце заспало?
Играя с дима на комина.
Това съм аз - бялата _____ .
© Мария Всички права запазени