Mar 3, 2012, 9:07 PM

Сезонни гатанки 

  Poetry » For kids
1018 0 21

Събуждам аз гората

и Мечо, и цветята.

Ей, пак от юг далечен,

в пуловер бял облечен,

пристига щъркът в полет

при мен - вълшебна _______ .

 

                                     Гора - в зелена премяна,

                                     топли ни слънце засмяно.

                                     Отглеждат зърно нивята,

                                     злато люлеят житата.

                                     Чайки се реят във ято.

                                     Ето ме - жаркото _____ .

 

Ту слънце прогрее, ту дъжд

ще плисне над теб изведнъж.

Я виж как плачат листата,

с килим застилат земята.

Заглъхва птичата песен.

Аз идвам - златната ______ .

 

                                     Кажете, аз мога ли тук

                                     гора да покрия с памук?

                                     В поле с дебело одеяло

                                     да стопля зрънце заспало?

                                     Играя с дима на комина.

                                     Това съм аз - бялата _____ .

 

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??