25.11.2004 г., 3:29 ч.

Сезонно 

  Поезия
1292 0 1
Наднича чаената роза през прозореца,
по-любопитна и красива е от всякога.
И като капка кръв блести отгоре й
червено петънце. Да, мили, пак е
сезонът на надеждите и розите.
Ела със мене да нахраним птиците.
Когато сити отлетят, ще е възможно
и ние с теб безкрили да опитаме
вкуса тръпчив на ягодови устни,
ликьор от касис, гозба от кумара*.
За мъничко, за миг, да се отпуснем...

Над извора се носи пара...


*кумара(kumara)Maori - сладки картофи

© Румяна Симова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??