Горчивите хапки са в повече
в менюто ти делнично, Живот.
За всичко си помислил, но можеше
да ги подправиш с щипка любов.
Предястието си гарнирал с усмивки,
ала сервилни и често пресядат.
Все търся ведри и чисти,
душата на човека да сгряват.
На масата блюдата ти преливат
от думи тежки, пиперливи.
Боли от всяка нарочна обида.
Трудно ли е да сме незлобливи?
Десертите обилно подсладени,
сиропирани, с глазура ... горчат.
От грижи и житейски проблеми
едва доловим е вкусът.
И да ти кажа, ... висока е цената,
а менюто ти - сгрешено изначално.
Прилежно до днес си заплащах,
но вече сама ще си приготвям блюдата!
© Даниела Виткова Всички права запазени