21.08.2023 г., 14:23 ч.  

Шах и мат! 

  Поезия
180 1 4

ШАХ И МАТ!

 

... понякога ми се крещи срещу света, раздран от злоби,
че вече спря да е на "Ти!" със простичката наша Обич,
че всеки овластен Злодей с тон медиен елей ни маже! –
и няма кой едно: – Здравей! – по радиото да ми каже,
убийства, Covid, глад, войни, княгини, пили три ракии –

 

кой Вярата ми подмени – че някой ден ще бъдем Ние?
А някъде – в Баку, Нургюл шахматната печели титла.
И Пеевски – един цървул, с торба пари към нея литна.
Родината ми тъне в кал. Държавата ми е щастлива! –
с Народ, достоен за печал! – Народът, който си отива.

 

21 август 2023 г.
гр. Варна, 13, 30 ч.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??