23.03.2008 г., 22:25 ч.

Шах мат 

  Поезия » Любовна
1169 0 14
Всеки си мисли, че може
да я подритва с насмешка,
да й забие в гръб ножа,
щом и в живота е пешка.
Че е сама и бездомна,
с думи от кал я замерят.
Мачка с копитото конят.
Тъпче с ботуш офицерът.
Царят поне носи риска -
той е създал правилата:
пешката става царица,
вън от закона. И гратис.
Само че пешката горда
днес правилата променя...
Щом е прескочила борда,
нека си носи проблема!

А
царят, победа дочакал
с нова, по-млада царица,
тайно сънува сред мрака
пешката, станала...
птица.

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??