7.08.2008 г., 11:30 ч.

Шахмат 

  Поезия
711 0 12
Стремително загледах се в дъската,
съперникът ми ходът си измисли.
Къде да местя - трепна ми ръката,
щом всеки труп оставя го на чисто.

А пешките една след друга мряха,
офицерите прошепнаха на царя:
"Царю честити, стражите изклаха,
властта ви вече в пламъци догаря."

И владетелят короната ще сваля,
и всеки кон ще облекчи от впряга.
Ще прегърне всеки топ, ще го погали,
но от битката си няма да избяга.

Ще целуне страстно своята царица,
дето без това я няма на дъската.
И ще изпусне меч от силната десница,
защото е загубил във играта...

© Валери Шуманов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??