25.02.2006 г., 19:52 ч.

Шанс за борба 

  Поезия
602 0 1
Красиво се разсея мъглата
слънцето ме погали отново
разля се във мен топлина
щастлив искаш да бъда, готово

Май си учуден от факта
че е толкова лесно за мен
това, че не си усещам главата
знай не ме прави кретен

Днес аз се срещнах с човек
който почти бях забравил
се сблъсках със стария век
който вече бях изоставил

Миналото да дава надежда
дори не си го помислях
то обикновенно подвежда
поне така го осмислях

Но миналото ми даде криле
днес отново аз полетях
днес то не ми даде да спра
пред илюзия за някакъв грях

Кога ли миналото дава надежда
кога ли навява мечти
когато всичко друго подвежда
когато си стигнал дъното ти

Е явно стигнах до там
явно вече няма къде,
но открих, че не съм сам
и това ми даде криле

Просяко немощен и бледен
мой приятелю от предишния век
ти никога не ще си последен
ти ме направи отново човек

Затова ще си спомням за теб
дори като тебе просяк да стана
ти си възвишен човек
дрипите са красива премяна

Но ще получиш от мене ти шанса
да ги оставиш във своето минало
защото показа ми дъното
защото ми даде причина


ЗА БОРБА....

© Атанас Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • страхотно! наистина е .... невероятно!много допирни точки намирам, м/ъ мен и теб :D
Предложения
: ??:??