20.09.2019 г., 16:40 ч.

Шарената черга 

  Поезия » Философска
644 1 1

           Шарената черга грее

           с цветовете на Дъгата.

           Колко нишки на Живота

           Слънцето е там втъкало!

 

           Стан от свидна,родна къща,

           труд и песен,плач невръстен...

           От балканско хоро кръшно

           до хайдушки,тежки стъпки!

 

           Ето - с тази светла памет,

           родовете ни са горди!

           С чест,с достойнство те я пазят

           в дни велики и в погроми!

 

           Българският път е черга...

           Свята - с Вяра и Надежда!

© Маргарита Петрова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Тези, които носят светлина на другите, никога не остават на тъмно »

18 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздравления, Маргарита! На мен много ми хареса!
Предложения
: ??:??