3.01.2008 г., 9:35 ч.

Шизофренино 2 

  Поезия » Бели стихове
466 0 0
Защо затворен ме държиш
Във мозъкът си полудял?
Знам, че от мене се боиш,
но нищо ти не си разбрал.
Трепериш, че ако ме пуснеш,
ще те обсебя и изям.
И прав си, няма да те лъжа - 
от тебе пир ще си създам.
Какво си мислиш бе, глупако,
че вечно тука ще стоя?!!
Все някой ден ще се измъкна
и тогава ще падне веселба.
На теб и всички други хора,
вий жалки, тъпи същества,
един след друг ще ви разпоря,
изпращайки ви при Смъртта!
Сега държиш ме, подцених те:
да ме затвориш ти успя,
но гледам, че се изморяваш
и скоро мой ще си, о, да!
Изляза ли, знай, ще изпълня
Аз твойто тяло с мойта мощ.
На всички хора ще покажа
какво е да си много лош!
В реки от кръв, в море от болка
Аз всички ви ще потопя;
душите ви ще са актьори
в тетъра ми на смъртта.
Ти се изморяваш, аз мога да чакам.
Все ще изляза, гаден боклук,
и тогава ти обещавам:
ще те накарам ДА СТРАДАШ
за всяка секунда, прекарана тук!
Сега съм спокоен, стоя си и чакам - 
аз винаги бил съм част от тъмнината.
Но понякога, знаеш, може да извикам:
"ТЪП ИДИОТ! ОТВАРЯЙ ВРАТАТА!

© Йордан Попов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??