21.05.2009 г., 12:35 ч.

Щастието 

  Поезия » Философска
643 0 16

(на дъщеря ми)


(Щастие с пари не се купува.)
Нито се дарува, нито се краде.
Ала много скъпо струва.
И изплаща се до цент, дете...

Всяка обич нещичко донажда
във небето ти със две ръце,
даже във съня ти път открива
място в топъл кът да израсте.

Ако днес си мълчалива, тъжна,
утре може да те стигне то,
и тогава от дъжда изниква
дъгоносно слънчево крило.

Може ли, не питай, а потегляй
към онези цветни кръгове.
Щастието миг е, не мъдрувай.
Усмихни му се и ти, дете.

Само ако можеш да повярваш,
само ако истински дадеш
и последното от теб в сърцето,
щастието в теб ще порасте.

От очите ти живот ще блика,
от душата ти - красива светлина.
Ала щастието нищичко не струва,
без магията на любовта.

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??