10.03.2022 г., 11:56 ч.

Щастлив е той 

  Поезия » Друга
194 0 0

Щастлив е мъжът, до когото

всяка вечер си ляга жена. 

Нежно гали го и целува челото. 

(Тези мигове нямат цена!) 

 

Щастлив е мигът за момчето, 

крачейки по пътя познат, 

подарил си за пръв път сърцето 

на момиче. (Сега е богат!) 

 

Щастлив е бащата, че има

дъщеря - талантлива, мила, добра. 

Че във лято превръща студената зима. 

(За нея печели всяка борба!) 

 

Щастлив е младежът и знае, 

че вярна е неговата любима

и тайничко нощем мечтае

деца някой ден от нея да има.

 

Щастлив е съпругът, защото 

зад себе си има опора - 

съпруга в доброто и злото. 

(Така побеждава отбора!) 

 

Щастлив е синът, че си има

майка, която се грижи за него. 

Пролет, лято, есен и зима, 

цял живот ще е нейното чедо. 

 

Щастлив е и внукът пораснал 

с вкусните гозби на баба. 

На село край нея отраснал, 

дни безгрижни - наслада. 

 

Щастлив е светът, че жените 

необятен са космос, цяла вселена. 

Че превръщат в реалност мечтите 

и гора са вечнозелена.

© Петя Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??