Щастлив е мъжът, до когото
всяка вечер си ляга жена.
Нежно гали го и целува челото.
(Тези мигове нямат цена!)
Щастлив е мигът за момчето,
крачейки по пътя познат,
подарил си за пръв път сърцето
на момиче. (Сега е богат!)
Щастлив е бащата, че има
дъщеря - талантлива, мила, добра.
Че във лято превръща студената зима.
(За нея печели всяка борба!)
Щастлив е младежът и знае,
че вярна е неговата любима
и тайничко нощем мечтае
деца някой ден от нея да има.
Щастлив е съпругът, защото
зад себе си има опора -
съпруга в доброто и злото.
(Така побеждава отбора!)
Щастлив е синът, че си има
майка, която се грижи за него.
Пролет, лято, есен и зима,
цял живот ще е нейното чедо.
Щастлив е и внукът пораснал
с вкусните гозби на баба.
На село край нея отраснал,
дни безгрижни - наслада.
Щастлив е светът, че жените
необятен са космос, цяла вселена.
Че превръщат в реалност мечтите
и гора са вечнозелена.
© Петя Петрова Все права защищены