Уморих се да ти гладя ризите,
да ти приготвям пижами,
да ти сгъвам по ръбовете капризите,
да съм добрият дух на дома ни,
да стъпвам тихо на пръсти,
щом любимият ти отбор играе,
закуска сутрин да правя чевръсто,
да те изслушвам и да си трая,
когато през зъби псуваш комшиите,
че били селяни прости,
перфектно да ти сервирам туршиите,
щом доведеш приятели, гости.
Прането дори не ми се простира,
нито пък ми се тупа килима,
докато ти се наливаш с бира
и слушаш "Назад, назад, моме Калино".
Така че те моля, любими,
(в моя полза ще е - не във вреда),
съкрати ме от длъжността "слугиня".
Ще съм щастлива на бюрото по труда!
© Нина Чилиянска Всички права запазени
аз бих си подала оставката