16.02.2010 г., 22:01 ч.

Щастливецът 

  Поезия » Друга
556 0 1

 

Шибан свят, шибани хора,

колко виновни отиват в затвора?

Някой на дребно продава ти дрога,

друг безпощадно те псува от блога.

 

Криза финансова къса ми джоба

съседът “любовно” ме гледа със злоба.

Няма го вече мойто момиче -

то подир мутрата с “бентлито” тича!

 

В офиса лъскав ме чака  задачка -

от сутрин до вечер здраво се бачка!

Шефът е готин, не плаща редовно -

за всяка стотинка се моля виновно!

 

Прибирам се вкъщи изпълнен с надежда,

че утре  животът ми сам се подрежда!

Събуждам се весел, но бързо разбирам -

и днес ще живея, макар че умирам...

 

© Галин Добрев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??