6.09.2024 г., 22:36 ч.

Щастливи пленници сме ние 

  Поезия » Любовна
107 0 0

Великолепна, истинска мадона
във рамката на огледалото си ти!
С лице, свалено сякаш от икона,
с очи, описани във древен стих!

Косите ти се спускат водопадно
и лягат на изящни рамене.
В картината пред мен се взирам жадно -
дали пък не е само сън?... Но не!...

Гърдите ти, изваяни от мрамор,
достойни за таланта на Родeн,
повдигат се и после слизат плавно,
събуждайки желания във мен...

И всяка фибра в теб е като струна!
В очите ти разпалва се пожар -
готова днес за всичко неразумно,
стаила страст, очакване и жар!...

Вакханката във тебе се пробужда-
любимката на всички богове!
На глупавия свян безкрайно чужда,
когато страстно тялото зове!...

Подвластни на любовната магия,
готови всеки миг за порив нов,
щастливи пленници със теб сме ние
във люлката на шеметна любов!...

© nik_man Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??