7.04.2021 г., 13:06 ч.

Щастливи сме, защото се Обичаме 

  Поезия » Любовна
904 1 9
 

Тъгата ми дали се отразява
и в твоите очи, щом си далече?
Когато мен до теб ме няма,
дали поплакваш си потайно вечер?

Защо ли питам? Знам, че е така -
Споделяме усмивките си, но и тях,
и тук попи във листа ми сълза,
но искам да си спомням този смях,
със който те посрещам и го виждам
и в твоето лице, щом мене видиш.
Не болката, а само него искам,
но тя се връща, щом отново си отидеш...

Да, знам, ще си в прегръдките ми пак,
но искам всеки ден да е така -
Тя, Любовта, е най-красивият човешки влак,
но в нея също има болка и тъга...

И все пак - аз съм късметлия -
една Любов и в двамата пулсира!
И Имам те - от устните ти пия
на Обичта вселенска елексира!

А колко хора тъй и не разбират,
какво е истинско Обичане във тях,
живеят наполовина и умират -
Живот такъв изпълва ме със страх!

Така, че трия другата сълза в окото,
усмихвам се, и ти ми се усмихваш -
Щастливи сме и двамата, защото
Обичам теб, ти както мен Обичаш!

02.02.2021.

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??