20.01.2021 г., 7:32 ч.

Щастливка 

  Поезия » Гражданска
323 0 1

Щастливка

 

Някой ден ще си спомняш с усмивка,

за дни от живот в недоимък живян.

И както прилича на всяка щастливка,

ще сбъдваш мечти в света ти голям.

 

Ще си спомняш за вуйчо, безпаричния мъж,

който всяка стотинка делеше на две.

И ти е давал за всичко кураж неведнъж,

за каквото си искала, не си чула "Не!".

 

Ще си спомняш за днес и когато е лято,

и в очите ти слънцето ще се оглежда.

И когато по пътя те спре непознато,

обличай се с тази наша надежда.

 

Явор Перфанов©

19.01.2021 г.

Г. Оряховица

© Явор Перфанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??