8.01.2021 г., 9:27 ч.

Ще (2) 

  Поезия » Любовна, Философска, Свободен стих
624 1 0

ЩЕ (2)
=======

 

Погледнах
Погледнах нагоре
Към студеното сиво небе
През осиротели дървета
През всичко тъй мрачно
Самотно
И отнякъде чух
Своя вътрешен глас
Прошепна ми мило
Грижовно:
Хей
Защо гледаш това
Ти, мило момче
Нали се сещаш
За думата ЩЕ
Скоро писа за нея
Не писа ли ведро?
Не помниш ли,
Че
Една сутрин
Ще се промъкне
Слънчев лъч
Блестящ и жив
Гальовен..
И ще видим отново
Дълбокото синьо небе,
Ще чуем отново
Вятъра 
Птиците 
Всичко ще оживее
Ще запее после 
Хор от щурци...
Ще грейнат зелени треви
Украсени 
От утринни свежи роси...
А после ще чуем отново
Крясъка на гларуси
Реещи се волно
Ще чуваме 
Чистите морски вълни
И сирените
На отплаващи кораби...
А аз ще гледам 
Отново, отново
Твоето красиво и нежно,
Макар и състарено от грижи,
Лице
Но ще те обичам 
Отново! Отново! Отново!
Там над града
Близо до лазурното 
Синьо небе...
Ще се реем свободно 
Отново, отново...
Над всичко
Над всички
Окрилени от обич
Озарени от небесната сила
Там над всичко
Над всички
И винаги
Винаги!
Утре ще има
Дали ще съм аз,
Дали ще си ти...
Любов винаги ще има...
И всеки ден 
Ще има своето утре
Щастливо
И винаги ще бъде то 
Все по-красиво
И винаги ще има "ЩЕ"!

 

7.1.2021

 

По:

https://otkrovenia.com/bg/stihove/shte-59
 

© М В Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??