Ще боли. Затова си родена.
Ще е тъмна нощта като в рог.
Ще изкупваш вина непростена.
Ще достигаш понякога Бог.
Ще мълчиш. Ще претегляш словата.
Ще намираш през скърбите брод.
Ще отричаш в часа за разплата
острота в смъртоносния бод.
Да лети ще приучиш душата
на размах от самотно крило.
Паметта ще отвикне да смята
занапред в двойственото число.
© Светличка Всички права запазени