19.04.2023 г., 15:43 ч.

Ще бъда в бяло 

  Поезия
605 1 2

ЩЕ БЪДА В БЯЛО

 

... нали съм уморен и стар, и грохнал от житейски прози,

се спрях на Женския пазар, че да ти купя две-три рози,

и шоколад ти взех – "For you"! – да ти ухае на канела,

фишу ти купих – цвят екрю, и жълта сламена капела,

към тях притурих крем и руж – да мацнеш белите си бузки,

нали момче съм окумуш, след туй да мина с теб по "Руски",

 

и София да ахне в миг: – Валерий ковна нова мацка! –

и да ти пейна: – Чик-чирик! – по "Пиротска", или "Пиратска",

да те почерпя със локум в бистрото в подлеза на ЦУМ-а,

и да изгубя ум и дум! – след теб към "Младост-3" по друма.

и в стих, написан с тих курсив, за теб във бяло да се барна! –

Жена, с която бях щастлив! – в последния експрес към Варна.

 

19 април 2023 г.

гр. София, 12, 30 ч.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??